1-4-3-2- همكاری‌های متابولیكی…………………… 5

 

 

1-4-4- كسب خصوصیات ژنتیك جدید………………….. 5

 

 

1-4-5- جنبه‌های ژنتیكی تشكیل بیوفیلم…………….. 6

 

 

1-5-فرایندهای اولیه در تشكیل بیوفیلم و تمایز ساختاری حاصل از آنها  7

 

 

1-5-1- تمایز ساختاری………………………….. 7

 

 

1-5-2- تمایز فنوتیپی و اتصال اولیه……………… 8

 

 

1-5-3- اتصال برگشت‌ناپذیر………………………. 8

 

 

1-6- بلوغ بیوفیلم…………………………….. 9

 

 

1- 7-كنده شدن به عنوان یك بخش از تكامل بیوفیلم…… 9

 

 

1- 8- تشكیل بیوفیلم به عنوان یك فرایند تكاملی……. 11

 

 

1-9- ارتباطات سلول-سلول در طول تشكیل بیوفیلم…….. 12

 

 

1- 10- خصوصیات بارز بیوفیلم……………………. 13

 

 

1-10-1- بیوفیلم به عنوان جوامع میكروبی مرتبط از نظر فیزیولوژیكی    13

 

 

1-10-2- بیوفیلم به عنوان جوامع میكروبی مرتبط از نظر رفتاری    13

 

 

1-10-3- بیوفیلم به عنوان جوامع میكروبی با ساختار پیشرفته  13

 

 

1-11- فاكتورهای شركت كننده در گسترش و بلوغ بیوفیلم.. 14

 

 

1-11-1- جنس سطح مواد………………………….. 15

 

 

1-11-2- مناسب بودن سطح مورد نظر………………… 15

 

 

1-11-3- صاف و صیقلی بودن سطح…………………… 15

 

 

1-11-4- شدت جریان آب………………………….. 15

 

 

1-11-5- محدودیت مواد غذایی…………………….. 16

 

 

1-12- بیوفیلم و انسان…………………………. 16

 

 

1-13- بیوفیلم در سیستم‌های آبی………………….. 18

 

 

1-14- فرایندهای تمیزسازی………………………. 20

 

 

1-15- میكروارگانیسم‌های برج‌های خنك كننده…………. 21

 

 

1-15-1- جلبك‌ها……………………………….. 22

 

 

1-15-2- قارچ‌ها……………………………….. 23

 

 

1-15-3- باكتری‌ها……………………………… 24

 

 

1-16- چگونگی تغذیه‌باكتری‌ها در آب……………….. 25

 

 

1-17- مشكلات ایجاد شده در سیستم‌ برج‌های خنك كننده‌ توسط باكتری‌ها 25

 

 

1-18- خوردگی میكروبی………………………….. 27

 

 

1-19- مسائل خوردگی……………………………. 27

 

 

1-20- مسائل ایجاد رسوبات………………………. 28

 

 

1-21- باكتری‌های تولید كننده‌ی لایه لعابی………….. 29

 

 

1-22- مراحل ایجاد تخریب زیستی در سیستم برج‌های خنك كننده   30

 

پایان نامه و مقاله

 

 

1-23- بیوسایدها………………………………. 30

 

 

1-23-1- خصوصیات اصلی یك بیوساید………………… 31

 

 

1-23-2- بیوسایدهای اكسید كننده…………………. 31

 

 

1-23-2-1- كلرین………………………………. 32

 

 

1-23-2-2- بروماین و مشتقات آن………………….. 33

 

 

1-23-2-3- اوزون………………………………. 34

 

 

1-23-2-4- پراكسید هیدروژن……………………… 34

 

 

1-23-3- بیوسایدهای غیر اكسید كننده……………… 34

 

 

1-23-3-1- گلوتارآلدئید………………………… 35

 

 

1-23-3-2- تركیبات آمونیوم چهار ظرفیتی…………… 35

 

 

1-23-3-3- ایزوتیازولون‌ها………………………. 36

 

 

1-24- مكانیسم‌های مقاومت باكتری‌ها در بیوفیلم به عوامل ضد میكروبی    38

 

 

1-24-1- جلوگیری از انتشار به درون بیوفیلم……….. 38

 

 

1-24-2- مقاومت از طریق آنزیم…………………… 38

 

 

1-24-4- حالت متابولیك ارگانیسم‌ها در بیوفیلم……… 39

 

 

1-24-3- واكنش خنثی‌سازی عوامل ضد میكروبی توسط بیوفیلم 39

 

 

1-24-5- سازش ژنتیكی…………………………… 40

 

 

فصل دوم: مواد و روش ها………………………… 41

 

 

2-1- مواد و وسایل…………………………….. 41

 

 

2-1-1- دستگاه‌ها و وسایل مورد استفاده……………. 41

 

 

2-1-2- مواد ضد میكروبی یا بیوسایدها…………….. 42

 

 

2-1-3- مواد مورد استفاده………………………. 42

 

 

2- 1-4- محیط‌های كشت…………………………… 43

 

 

2-2- سویه‌های باكتری مورد استفاده……………….. 44

 

 

2-2-1- سویه‌های ایزوله شده‌ی مورد استفاده در این تحقیق 44

 

 

2-2-2- مشخصات سویه‌ی استاندارد مورد استفاده در این تحقیق   44

 

 

2- 3- مواد و روش‌های به كار رفته برای نمونه‌برداری…. 45

 

 

2-3- 1-روش‌های به كار رفته برای نمونه‌برداری………. 45

 

 

2-3-1-1- روش نمونه‌برداری از آب سیستم و لایه‌های بیوفیلم موجود در دیواره‌ی برج‌های خنك كننده……………………………… 45

 

 

2-3-1- 2- نمونه‌برداری از طریق گذاشتن كوپن‌های فلزی در معرض جریان آب سیستم خنك كننده……………………………………. 47

 

 

2-4- روش‌های به كار رفته برای جداسازی و شناسایی باكتری‌های تشكیل دهنده‌ی بیوفیل روی سطح كوپن و یا باكتری‌های موجود در آب نمونه‌برداری شده 48

 

 

2-4- 1- روش به كار رفته برای كشت و جداسازی باكتری‌ها. 48

 

 

2-4-1-1- روش جداسازی و كشت باكتری‌ها از نمونه‌ی كوپن.. 48

 

 

2-4-1-2- روش جداسازی و كشت باكتری‌ها از نمونه‌ی آب سیستم    48

 

 

2-4-2- شناسایی باكتری‌های جداسازی شده……………. 49

 

 

2-4-2-1- روش به كار رفته برای شناسایی باكتری‌ها…… 49

 

 

2-4-2-2- باكتری‌ استاندارد……………………… 49

 

 

2-4-2-3-  نمودار های شناسایی باكتری‌ها…………… 49

 

 

2-4-2-3-1- شناسایی اولیه‌ی باكتری‌های جنس باسیلوس….. 50

 

 

2-4-2-3-2- شناسایی مربوط به باكتری میكروكوكوس لوتئوس 51

 

 

2-4-2-3-3- شناسایی اولیه‌ی باكتری‌های جنس آسینتوباكتر و برانهاملا 52

 

 

2-4-2-3-4- شناسایی اولیه‌ی باكتری‌ اکتینوباسیلوس…… 53

 

 

2-5- روش‌های به كار رفته برای سنجش هیدروفوبیسیتی سطح سلول‌های پلانكتونیك   54

 

 

2-5-1- روش به كار رفته برای تعیین هیدروفوبیسیتی سطح سلول‌های پلانكتونیك   54

 

 

2- 5-1-1- روش MATH برای سنجش هیدروفوبیسیتی سطح سلول‌ها     54

 

 

2-6- روش‌ به كار رفته برای سنجش هم اتصالی بین سویهء Micrococcus  با سایر باكتری‌های جدا شده از بیوفیلم…………………… 56

 

 

2-6-1- روش آزمایش co-adhesion MATH برای تعیین هم اتصالی   57

 

 

2-7- روش‌ به كار رفته برای سنجش هیدروفوبیسیتی سطح سلول‌های موجود در بیوفیلم……………………………………………. 58

 

 

2-7-1- روش MATH برای سلول‌های موجود در بیوفیلم……. 58

 

 

2-7- 1-1- روش تست لوله‌ای برای سلول‌های موجود در بیوفیلم    58

 

 

2-7-1-2- روش انجام آزمایش MATH برای سلول‌های موجود در بیوفیلم  59

 

 

2- 8- روش‌های به كار رفته در ارزیابی قدرت اتصال هر یك از باكتری‌ها به سطوح و بررسی ساختار بیوفیلم………………………….. 59

 

 

2-8-1- روش تشكیل بیوفیلم روی اسلایدهای شیشه‌ای به منظور ردیابی تشکیل بیوفیلم……………………………………………. 60

 

 

2-8-1-1- روش رنگ‌آمیزی اسلایدهای شیشه‌ای…………… 61

 

 

2-8-1-2- روش شمارش و شناسایی باكتری‌های متصل به سطح اسلاید  61

 

 

2-8-2- تعیین كمی تشكیل بیوفیلم و مقایسه‌ی بین قدرت باكتری‌های ایزوله شده برای تشكیل بیوفیلم……………………………. 64

 

 

2-8-2-1- روش میكروتیتر پلیت برای تعیین كمیت تشكیل بیوفیلم توسط باكتری‌ها 64

 

 

2-8-3-بررسی ساختار بیوفیلم ها توسط میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ 67

 

 

2-8-3-1-  تهیه نمونه برای میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ 67

 

 

2-8-3-2- مکانیسم های تصویر سازی توسط میکروسکوپ الکترونی   67

 

 

2-8-3-2-1- مکانیسم SE…………………………. 67

 

 

2-8-3-2-2- مکانیسم BSE ……………………….. 68

 

 

2-9- روش‌ به كار رفته در ارزیابی قدرت حذف و یا ازبین بردن سلول‌های مولد بیوفیلم توسط عوامل ضد میكروبی………………….. 68

 

 

2-9-1- تهیه‌ی بیوسایدها با رقت‌های مورد نظر بر حسب ppm      69

 

 

2-9-1-1-  تهیه‌ی رقت از بیوسایدهای مایع………….. 69

 

 

2-9-1-2- تهیه‌ی رقت از بیوسایدهای جامد…………… 70

 

 

2-9-1-3- روش انجام آزمایش میكروتیتر پلیت برای تعیین پتانسیل حذف بیوفیلم توسط بیوسایدها……………………………….. 70

 

 

2-9-2- روش میكروتیتر پلیت برای تعیین پتانسیل كشتن سلول‌های مولد بیوفیلم توسط بیوسایدها……………………………….. 71

 

 

2-9-2-1-  تهیه‌ی رنگ تری فنیل تترازولیوم كلراید 2%… 72

 

 

2-9-2-2- روش انجام آزمایش میكروتیترپلیت برای تعیین پتانسیل كشتن سلول‌های مولد بیوفیلم و موجود در آن توسط عوامل ضد‌میكروبی….. 73

 

 

فصل سوم: نتایج و مشاهدات……………………. 74

 

 

3-1- جداول شناسایی و تست های بیوشیمی سویه های ایزوله شده  75

 

 

3-1-1- باسیلوس ها…………………………….. 75

 

 

3-1-2- میکروکوکوس لوتئوس………………………. 75

 

 

3-1-3- اسینتوباکتر ها…………………………. 76

 

 

3- 2- نتایج مربوط به تعیین هیدروفوبیسیتی سطح سلول ها 77

 

 

3-2-1- نتایج مربوط به تعیین هیدروفوبیسیتی سطح سلول های پلانکتونیک   77

 

 

3-2-2- نتایج مربوط به سنجش هم اتصالی بین سویه میکروکوکوس لوتئوس با سایر باکتری ها……………………………………. 78

 

 

3-2-3- نتایج مربوط به سنجش هیدروفوبیسیتی سطح سلول های موجود در بیوفیلم  79

 

 

3-3- نتایج حاصل از روش میکروتیتر پلیت برای تعیین کمیت تشکیل بیوفیلم و مقایسه بین قدرت باکتری های ایزوله شده برای تشکیل بیوفیلم  80

 

 

3-4- نتایج مربوط به ردیابی تشکیل بیوفیلم توسط میکروسکوپ نوری  81

 

 

3-5- نسبت رشد سلول ها درون بیوفیلم در مدت زمان 24 ساعت    84

 

 

3-6- نتایج مربوط به مقایسه اتصال باکتری ها در بیوفیلم مخلوط به سطح اسلاید شیشه ای……………………………………… 84

 

 

3-7-  نتایج مربوط به بررسی بیوفیلم باکتری ها توسط میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ……………………………………… 86

 

 

3-8-  نتایج مربوط به تعیین پتانسیل حذف بیوفیلم و کشتن سلول های درون بیوفیلم توسط بیوساید ها……………………….. 91

 

 

3-8-1- اثر حذفی( ستون های CV) و کشندگی(ستون های TTC) هیپوکلریت سدیم در غلظت های مختلف روی بیوفیلم باکتری ها به طور جداگانه و روی بیوفیلم مخلوط باکتری ها(سویه های اسینتوباکتر، باسیلوس و میکروکوکوس با هم)   91

 

 

3-8-2- اثر حذفی( ستون های CV) و کشندگی(ستون های TTC)H2O2 در غلظت های مختلف روی بیوفیلم باکتری ها به طور جداگانه و روی بیوفیلم مخلوط باکتری ها(سویه های اسینتوباکتر، باسیلوس و میکروکوکوس با هم)…….. 95

 

 

3-8-3- اثر حذفی( ستون های CV) و کشندگی(ستون های TTC) گلوتار آلدهید در غلظت های مختلف روی بیوفیلم باکتری ها به طور جداگانه و روی بیوفیلم مخلوط باکتری ها(سویه های اسینتوباکتر، باسیلوس و میکروکوکوس با هم) 98

 

 

3-8-4- اثر حذفی( ستون های CV) و کشندگی(ستون های TTC) سولفاتیازول در غلظت های مختلف روی بیوفیلم باکتری ها به طور جداگانه و روی بیوفیلم مخلوط باکتری ها(سویه های اسینتوباکتر، باسیلوس و میکروکوکوس با هم) 101

 

 

3-8-5- اثر حذفی( ستون های CV) و کشندگی(ستون های TTC) آلکیل دی متیل بنزیل آمونیوم کلراید در غلظت های مختلف روی بیوفیلم باکتری ها به طور جداگانه و روی بیوفیلم مخلوط باکتری ها(سویه های اسینتوباکتر، باسیلوس و میکروکوکوس با هم)…………………………………………. 104

 

 

فصل چهارم: بحث……………………………. 107

 

 

4-1- بررسی هیدروفوبیسیتی سطح سلول های پلانکتونیک….. 107

 

 

4- 2-بررسی هم اتصالی بین سویه میکروکوکوس لوتئوس با سایر باکتری ها  109

 

 

4-3- بررسی هیدروفوبیسیتی سطح سلول های موجود در بیوفیلم    110

 

 

4-5- بررسی اتصال باکتری ها به سطوح مورد آزمایش…… 112

 

 

4-6- بررسی و ردیابی تشکیل بیوفیلم………………. 113

 

 

4-7- بررسی رشد سلول ها درون بیوفیلم…………….. 116

 

 

4-8- بحث و بررسی در مورد تعیین پتانسیل حذف بیوفیلم و کشتن سلول های درون بیوفیلم توسط بیوساید ها……………………….. 117

 

 

4-9- بررسی مدل نفوذ بیوساید به درون بیوفیلم……… 121

 

 

جمع بندی نهایی……………………………….. 123

 

 

پیشنهادات……………………………………. 124

 

 

فصل پنجم: منابع و مأخذ……………………… 125

 

 

فهرست شکل ها

 

 

عنوان                                                                                                                      صفحه

 

 

فصل اول: مقدمه

 

 

شکل 1-1- ……………………………………. 11

 

 

فصل دوم: مواد و روش ها

 

 

شکل 2-1-…………………………………….. 46

 

 

شکل 2-2-…………………………………….. 46

 

 

شکل 2-3-…………………………………….. 50

 

 

شکل 2-4-…………………………………….. 51

 

 

شکل 2-5-…………………………………….. 52

 

 

شکل2-6-……………………………………… 53

 

 

شکل2-7-……………………………………… 64

 

 

فصل سوم: نتایج

 

 

شکل 3-1-…………………………………….. 77

 

 

شکل 3-2-…………………………………….. 78

 

 

شکل 3-3-…………………………………….. 79

 

 

شکل 3-4-…………………………………….. 80

 

 

شکل 3-5-…………………………………….. 81

 

 

شکل 3-6-…………………………………….. 82

 

 

شکل 3-7-…………………………………….. 82

 

 

شکل 3-8-…………………………………….. 83

 

 

شکل 3-9-…………………………………….. 83

 

 

شکل 3-10-……………………………………. 84

 

 

شکل 3-11-……………………………………. 85

 

 

شکل 3-12-……………………………………. 86

 

 

شکل 3-13-……………………………………. 87

 

 

شکل 3-14-……………………………………. 88

 

 

شکل 3-15-……………………………………. 89

 

 

شکل 3-16-……………………………………. 89

 

 

شکل 3-17-……………………………………. 90

 

 

شکل 3-18-……………………………………. 92

 

 

شکل 3-19-……………………………………. 93

 

 

شکل 3-20-……………………………………. 94

 

 

شکل 3-21-……………………………………. 95

 

 

شکل 3-22-……………………………………. 96

 

 

شکل 3-23-……………………………………. 97

 

 

شکل 3-24-……………………………………. 98

 

 

شکل 3-25-……………………………………. 99

 

 

شکل 3-26-……………………………………. 100

 

 

شکل 3-27-……………………………………. 101

 

 

شکل 3-28-……………………………………. 102

 

 

شکل 3-29-……………………………………. 103

 

 

شکل 3-30-……………………………………. 104

 

 

شکل 3-31-……………………………………. 105

 

 

شکل 3-32-……………………………………. 106

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جدول ها

 

 

عنوان                                                                                                                       صفحه

 

 

فصل اول: مقدمه

 

 

جدول 1-1-……………………………………. 17

 

 

جدول  1-2-…………………………………… 18

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...