1-5-2-1 ……… علائم بالینی سینوزیت مزمن.. 9

 

1-5-2-2 ……… تشخیص و درمان سینوزیت مزمن.. 9

 

1-6 ………………. عوارض سینوزیت… 9

 

1-7 ………………. مشخصات باکتری های مورد آزمایش…. 10

 

1-7-1 ………….. مشخصات کلی استرپتوکوک ها 10

 

1-7-1-1 ……… استرپتوکوک پیوژن. 11

 

1-7-1-1-1 ….. بیماری زایی.. 12

 

1-7-1-1-2 ….. تست های تشخیصی.. 12

 

1-7-1-1-3 ….. درمان. 13

 

1-7-1-2 ……… استرپتوکوک پنومونیه. 13

 

1-7-1-2-1 ….. تست های تشخیصی.. 14

 

1-7-1-2-2 ….. بیماری زایی.. 15

 

1-7-1-2-3 ….. درمان. 15

 

1-7-2 ………….. مشخصات کلی استافیلوکوک ها 16

 

1-7-2-1 ……… استافیلوکوک اورئوس… 16

 

1-7-2-1-1 ….. تست های تشخیصی.. 17

 

1-7-2-1-2 ….. بیماری زایی.. 18

 

1-7-2-1-3 ….. درمان. 18

 

1-7-3 ………….. مشخصات کلی پسودوموناس ها 19

 

1-7-3-1 ……… پسودوموناس آئروژینوزا 19

 

1-7-3-1-1 ….. تست های تشخیصی.. 21

 

1-7-3-1-2 ….. بیماری زایی.. 21

 

1-7-3-1-3 ….. درمان. 21

 

1-8 ………………. تاریخچه درمانی گیاهان دارویی.. 22

 

1-8-1 ………….. ویژگی های خاص تولید گیاهان دارویی.. 23

 

1-8-2 ………….. شکل های مصرف گیاهان دارویی.. 23

 

1-9 ………………. ویژگی های گیاهان دارویی مورد آزمایش…. 23

 

1-9-1 ………….. گیاه درمنه. 23

 

1-9-1-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 24

 

1-9-1-2 ……… خواص درمانی.. 25

 

1-9-2 ………….. گیاه اسطو خودوس… 25

 

1-9-2-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 26

 

1-9-2-2 ……… خواص درمانی.. 26

 

1-9-3 ………….. گیاه دارچین.. 26

 

1-9-3-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 28

 

1-9-3-2 ……… خواص درمانی.. 29

 

1-9-4 ………….. گیاه مورد یا مورت… 29

 

1-9-4-1 ……… ترکیبات شیمیایی و اسانس گیاه 31

 

1-9-4-2 ……… خواص درمانی.. 32

 

1-10 ……………. اسانس های گیاهی.. 32

 

1-11 ……………. نانواسانس های گیاهی.. 33

 

1-11-1 ………… کیتوزان. 33

 

1-12 ……………. بررسی اثرات ضد میکروبی.. 35

 

1-13 ……………. تعیین MIC به روش میکرودایلوشن (ریز رقت) 35

 

1-13-1 ………… متغیر های مؤثر در انجام آزمون MIC.. 36

 

1-13-2 ………… تعیین MBC.. 36

 

1-13-3 ………… دیسک دیفیوژن. 36

 

1-13-3-1 ……. دینامیک تشکیل هاله. 37

 

1-13-3-2 ……. دیسک های آنتی بیوتیک… 37

 

1-13-4 ………… انتشار در آگار (چاهک) 37

 

1-14 ……………. روش های تهیه سوسپانسیون. 38

 

1-15 ……………. بیان مسئله. 38

 

1-16 ……………. ضرورت اهمیت موضوع. 39

مقالات و پایان نامه ارشد

 

 

1-17 ……………. اهداف تحقیق.. 40

 

1-17-1 ………… هدف کلی.. 40

 

1-17-2 ………… هدف اختصاصی.. 40

 

1-18 ……………. فرضیات تحقیق.. 40

 

1-19 ……………. سوالات تحقیق.. 40

 

2-1 ………………. سوابق تحقیق در ایران و سایر کشور ها در زمینه استفاده از اسانس ها و نانواسانس های گیاهی   43

 

3-1 ………………. دستگاه های مورد نیاز. 48

 

3-2 ………………. مواد و وسایل مورد نیاز. 48

 

3-2-1 ………….. سوش های میکروبی مورد مطالعه. 50

 

3-2-2 ………….. اسانس های مورد مطالعه. 50

 

3-3 ………………. روش کار. 51

 

3-3-1 ………….. روش تهیه نانواسانس های درمنه، اسطوخودوس، مورد و دارچین.. 51

 

3-3-1-1 ……… تهیه محلول کیتوزان. 51

 

3-3-2 ………….. روش تهیه محیط کشت اولیه برای رشد. 53

 

3-3-2-1 ……… محیط BHI 53

 

3-3-2-2 ……… محیط MHA.. 53

 

3-3-2-3 ……… محیط BA.. 53

 

3-3-3 ………….. فعال کردن باکتری ها و انتقال آن ها به محیط کشت… 54

 

3-3-4 ………….. روش تهیه محلول سوسپانسیون میکروبی.. 54

 

3-3-5 ………….. روش ساخت کدورت های استاندارد مک فارلند. 54

 

3-3-6 ………….. تعیین MIC با روش میکرودایلوشن.. 55

 

3-3-6-1 ……… روش علمی تعیین MIC.. 55

 

3-3-7 ………….. تعیین حداقل غلظت کشندگی باکتری یا MBC.. 57

 

3-3-8 ………….. روش انتشار در آگار (دیسک کاغذی) 57

 

3-3-8-1 ……… دیسک های آنتی بیوتیک مورد آزمایش (شاهد مثبت) 58

 

3-3-9 ………….. روش انتشار در آگار (چاهک) 58

 

4-1 ………………. شرح مختصری از مطالعه. 61

 

4-2 ………………. نتایج FTIR ترکیبات نانواسانس ها 61

 

4-3 ………………. نتایج حاصل از پراکندگی نور دینامیکی برای مطالعه اندازه نانوذرات… 63

 

4-4 ………………. نتایج microscope Scanning electron مربوط به اسانس های نانوکپسول شده 64

 

4-5 ………………. نتایج microscope Transmission electronمربوط به اسانس های نانو کپسول شده 65

 

4-6 ………………. نتایج آزمون تعیین حساسیت… 66

 

4-6-1-1 ……… نتایج MIC نانواسانس ها 68

 

4-6-1-2 ……… نتایج MIC اسانس ها 68

 

4-6-1-3 ……… نتایج MBC اسانس ها و نانواسانس ها 69

 

4-6-2 ………….. نتایج اثرات ضد میکروبی نانواسانس ها به روش انتشار دیسک و مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج   75

 

4-6-3 ………….. نتایج آزمایش انتشار در آگار(چاهک) 78

 

5-1 ………………. بحث.. 83

 

5-2 ………………. نتیجه گیری.. 89

 

5-3 ………………. پیشنهادات.. 89

 

. .. 90

 

چکیده لاتین..95

 

فهرست جداول

 

جدول 3-1       روش تهیه استاندارد لوله های مک فارلند. 55

 

جدول 4-1       نتایج آزمایش MIC و MBC نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد. 67

 

جدول 4-2       نتایج آزمایش MIC و MBC اسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد، دارچین بر حسب میکروگرم
بر میلی لیتر μg⁄ml 68

 

جدول 4-3       قطر هاله عدم رشد سویه های میکروبی مورد آزمایش در برابر تعدادی از دیسک های آنتی بیوتیکی متداول در آزمایش دیسک دیفیوژن 77

 

فهرست نمودارها

 

نمودار 4-1       نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پنومونیه. 71

 

نمودار 4-2       نمودار حداقل غلظت کشندگی ( MBC ) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پنومونیه. 71

 

نمودار 4-3       نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پیوژن. 72

 

نمودار 4-4       نمودارحداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استرپتوکوک پیوژن. 72

 

نمودار 4-5       نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استافیلوکوک اورئوس… 73

 

نمودار 4-6       نمودارحداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر استافیلوکوک اورئوس… 73

 

نمودار 4-7       نمودارحداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر پسودوموناس آئروژینوزا 74

 

نمودار 4-8       نمودارحداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها و نانواسانس های اسطوخودوس، درمنه، مورد و دارچین در برابر پسودوموناس آئروژینوزا 74

 

فهرست شکل ها

 

شکل 1-1         سینوس های پارانازال اطراف بینی و صورت… 3

 

شکل 1-2         استرپتوکوک پیوژن رشد یافته در کشت خون. 11

 

شکل 1-3         رنگ آمیزی گرم از خلط که در آن استرپتوکوک پنومونیه. 13

 

شکل 1-4         رنگ آمیزی گرم استافیلوکوک اورئوس… 17

 

شکل 1-5         رنگ آمیزی گرم پسودوموناس آئروژینوزا 20

 

شکل 1-6         گیاه درمنه. 24

 

شکل 1-7         گیاه اسطوخودوس… 25

 

شکل 1-8         گیاه دارچین.. 28

 

شکل 1-9         چوب و پودر دارچین.. 28

 

شکل 1-10       گیاه مورد. 31

 

شکل 1-11       ساختار شیمیایی پلیمر کیتوزان. 34

 

شکل 1-12       ساختار مولکولی کیتین.. 35

 

شکل 3-1         اسانس های تهیه شده از شرکت باریج اسانس کاشان. 51

 

شکل 3-2         دستگاه اولترا سونی کیت در مرکز ژنتیک… 52

 

شکل 4-1         نتایج طیف سنجی مادون قرمز حاصل از ترکیب بیوپلی ساکاریدی کیتوزان. 62

 

شکل 4-2         نتایج طیف سنجی مادون قرمز حاصل از ترکیب اسید میرستیک… 62

 

شکل 4-3         نتایج حاصل از طیف سنجی مادون قرمز دو ترکیب کیتوزان و اسید میرستیک در کنار هم. 63

 

شکل 4-4         توزیع اندازه نانوذرات ترکیبات اسانس نانوکپسول شده با استفاده از دستگاه DLS. 64

 

شکل 4-5         تصویر ساختار نانوکپسول های کیتوزان حاوی اسانس توسط میکروسکوپ الکترونی.. 65

 

شکل 4-6         تصویر ساختار نانوکپسول کیتوزان حاوی اسانس توسط میکروسکوپ الکترونی.. 65

 

شکل 4-7         میکروپلیت بعد از انجام آزمایش MIC.. 66

 

شکل 4-8         میکروپلیت بعد از انجام آزمایش MIC.. 67

 

شکل 4-9         پلیت کشت داده شده مربوط به تأثیر نانواسانس اسطوخودوس بر روی استرپتوکوک پیوژن بعد از آزمایش MIC بر روی محیط کشت بلاد آگار برای تعیین MBC.. 69

 

شکل 4-10       پلیت کشت داده شده مربوط به تأثیر نانواسانس دارچین بر روی استرپتوکوک پنومونیه بعد از آزمایش MIC بر روی محیط کشت بلاد آگار برای تعیین MBC.. 69

 

شکل 4-11       پلیت های کشت شده مربوط به تأثیر اسانس اسطوخودوس بر روی استافیلوکوک اورئوس بر روی محیط آگار برای تعیین MBC.. 70

 

شکل 4-12       پلیت های کشت داده شده مربوط به تأثیر اسانس مورد بر روی پسودوموناس آئروژینوزا بر روی محیط آگار برای تعیین MBC، رقت شماره 3 رقت MIC.. 70

 

شکل 4-13       پلیت های تلقیح شده با باکتری پسودوموناس آئروژینوزا حاوی دیسک های کاغذی آغشته به غلظت های مختلف نانواسانس اسطوخودوس… 76

 

شکل 4-14       پلیت های تلقیح شده با باکتری استافیلوکوک اورئوس حاوی دیسک های کاغذی آغشته با غلظت های مختلف نانواسانس دارچین.. 76

 

شکل 4-15       پلیت تلقیح شده با باکتری استافیلوکوک اورئوس حاوی دیسک های آنتی بیوتیکی.. 77

 

شکل 4-16       پلیت تلقیح شده با پسودوموناس آئروژینوزا حاوی دیسک های آنتی بیوتیکی.. 78

 

شکل 4-17       پلیت تلقیح شده با باکتری استرپتوکوک پیوژن حاوی دیسک های آنتی بیوتیکی.. 78

 

شکل 4-18       پلیت تلقیح شده با استافیلوکوک اورئوس. قطر هاله عدم رشد در اطراف چاهک ها به خوبی قابل مشاهده است   79

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...