4

 

 

بررسی منابع 2

 

 

 

4

 

 

1-2- نقش تغذیه

 

 

 

5

 

 

2-2- اهمیت شناسایی مواد مغذی در تغذیه حیوانی

 

 

 

7

 

 

3-2- تاریخچه شناسایی خوراکها و مواد مغذی آنها

 

 

 

7

 

 

4-2- جداول ارزش غذایی علوفه ها

 

 

 

10

 

 

5-2- جداول استاندارد

 

 

 

13

 

 

6-2- تفاوت و تغییرات مواد مغذی در خوراک های دام وطیور

 

 

 

13

 

 

1-6-2- علوفه های مزارع و مراتع

 

 

 

13

 

 

7-2- روشهای شناسایی ارزش غذایی خوراکهای دام و طیور

 

 

 

15

 

 

1-7-2- شناسایی مواد خوراکی با روشهای شیمیایی

 

 

 

15

 

 

2-7-2- تجزیه تقریبی

 

 

 

16

 

 

8-2- مواد خوراکی و طبقه بندی آن

 

 

 

16

 

 

1-8-2- مواد خوراکی متراکم انرژی زا

 

 

 

16

 

 

2-8-2- مواد خوراکی خشبی

 

 

 

17

 

 

9-2- یونجه

 

 

 

18

پایان نامه و مقاله

 

 

 

1-9-2- یونجه و اهمیت آن درتغذیه دام

 

 

 

19

 

 

2-9-2- عوامل موثر بر ارزش غذایی یونجه

 

 

 

21

 

 

3-9-2- ارقام مختلف یونجه

 

 

 

21

 

 

4-9-2- انواع یونجه زراعی داخلی و خارجی

 

 

 

24

 

 

10-2- ترکیبات شیمیایی خوراک

 

 

 

29

 

 

11-2- خصوصیات فیزیکی خوراک

 

 

 

30

 

 

1-11-2- اندازه ذرات

 

 

 

30

 

 

1-1-11-2- اندازه گیری ذرات

 

 

 

32

 

 

2-1-11-2- توصیه های اندازه ذرات

 

 

 

32

 

 

3-1-11-2-تاثیر اندازه ذرات در تغذیه نشخوارکنندگان

 

 

 

35

 

 

2-11-2- عامل موثر فیزیکی و فیبر موثر فیزیکی

 

 

 

38

 

 

3-11-2- جرم حجمی لحظه ای

 

 

 

40

 

 

4-11-2- ظرفیت نگهداری آب

 

 

 

41

 

 

5-11-2- دانسیته توده ای

 

 

 

42

 

 

6-12-2- ماده خشک محلول

 

 

 

43

 

 

12-2- فعالیت جویدن

 

 

 

44

 

 

13-2- خوردن

 

 

 

44

 

 

14-2- نشخوار

 

 

 

45

 

 

15-2- عوامل تغذیه ای تاثیرگذار روی فعالیت جویدن

 

 

 

45

 

 

1-15-2- ساختار شیمیایی خوراک

 

 

 

45

 

 

2-15-2- ساختار فیزیکی خوراک

 

 

 

47

 

 

مواد و روشها 3

 

 

 

47

 

 

1-3- مراحل اجرای تحقیق

 

 

 

48

 

 

2-3- روشهای نمونه برداری

 

 

 

48

 

 

1-2-3- نمونه برداری از خوراك ها

 

 

 

48

 

 

2-2-3- نمونه برداری از علوفه خشک

 

 

 

49

 

 

3-2-3- نمونه برداری از علوفه خشك مورد آزمایش

 

 

 

49

 

 

3-3- آماده سازی و نگهداری نمونه ها

 

 

 

49

 

 

4-3- همگن سازی نمونه ها

 

 

 

 

 

 

 

 

آزمایش اول

 

 

 

50

 

 

5-3- اندازه گیری تركیبات شیمیایی (تجزیه تقریبی)

 

 

 

50

 

 

1-5-3- تعیین ماده خشك

 

 

 

50

 

 

2-5-3- تعیین پروتئین خام

 

 

 

51

 

 

3-5-3- تعیین NDF

 

 

 

52

 

 

4-5-3- تعیین ADF

 

 

 

53

 

 

5-5-3- تعیین خاکستر

 

 

 

54

 

 

6-5-3- تعیین چربی خام

 

 

 

54

 

 

7-5-3- آنالیز آماری طرح

 

 

 

 

 

 

آزمایش دوم

 

 

 

55

 

 

6-3- اندازه گیری خصوصیات فیزیکی

 

 

 

55

 

 

1-6-3- تعیین توزیع اندازه ذرات

 

 

 

55

 

 

2-6-3- تعیین میانگین هندسی و انحراف معیار استاندارد میانگین هندسی ذرات

 

 

 

56

 

 

3-6-3- تعیین عامل موثر فیزیکی

 

 

 

56

 

 

4-6-3-تعیین فیبر موثر فیزیکی

 

 

 

56

 

 

1-4-6-3- روشهای استاندارد اندازه گیری الیاف موثر فیزیکی

 

 

 

57

 

 

5-6-3- تعیین دانسیته توده ای

 

 

 

57

 

 

6-6-3- تعیین ظرفیت نگهداری آب

 

 

 

57

 

 

7-6-3- تعیین ماده خشک محلول

 

 

 

58

 

 

8-6-3- آنالیز آماری طرح

 

 

 

58

 

 

9-6-3- تعیین روند آبگیری و تغییر جرم حجمی لحظه ای

 

 

 

60

 

 

1-9-6-3- آنالیز آماری طرح

 

 

 

61

 

 

نتایج و بحث 4

 

 

 

61

 

 

1-4- نتایج آزمایش اول: تعیین ترکیبات شیمیایی یونجه

 

 

 

68

 

 

2-4- نتایج آزمایش دوم: تعیین خصوصیات فیزیکی یونجه

 

 

 

84

 

 

3-4- نتیجه گیری

 

 

 

86

 

 

4-4- پیشنهادات

 

 

 

87

 

 

پیوست

 

 

 

89

 

 

مراجع

 

 

 

 

 

چکیده انگلیسی

 

 

فهرست جداول

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

صفحه عنوان
66 جدول1: ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی
66 جدول2 : ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی
67 جدول3: ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی
67 جدول4: میانگین ترکیبات شیمیایی چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی
70

جدول5: تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک)

 

 

 

71

جدول6:تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک

 

 

 

71

جدول7: تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک)

 

 

 

72

جدول8: تفکیک اندازه ذرات چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی با الک های جداکننده جدید ایالت پنسیلوانیا (درصد ماده خشک باقی مانده روی هر الک)

 

 

                                                                                     

72 جدول9: میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی
73 جدول10 : میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی
73

جدول11: میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی

 

 

 

74

جدول12: میانگین هندسی اندازه ذرات ، فیبر موثر فیزیکی و NDF موثر فیزیکی چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی

 

 

 

75 جدول 13: جرم حجمی لحظه ای چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی
80

جدول 14: مقادیر BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه منطقه شمال استان آذربایجان غربی

 

 

 

80

جدول 15: مقادیر BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه منطقه غرب استان آذربایجان غربی

 

 

 

81 جدول 16: مقادیر BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه منطقه جنوب استان آذربایجان غربی
81

جدول 17: مقادیر SG,BD,WHC,SDM%نمونه های چین دوم یونجه 3 منطقه استان آذربایجان غربی

 

 

 

82 جدول 18: مقادیر ترکیبات شیمیایی نمونه های چین دوم یونجه استان آذربا یجان غربی
83 جدول 19: مقادیر خصوصیات فیزیکی نمونه های چین دوم یونجه استان آذربا یجان غربی

 

 

 

چكیده پایان نامه:

 

به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و خصوصیات فیزیکی چین دوم علوفه یونجه استان آذربایجان غربی، تعداد 72 نمونه بر اساس نمونه ‌برداری طبقه ‌بندی شده تصادفی با توجه به میزان بارش 3 اقلیم (تیمار) شامل: 1) حوضه شمال دریاچه ارومیه با بارش 250-400 میلی‌متر، 2) حوضه غرب دریاچه ارومیه با بارش 300-800 میلی‌متر و 3) حوضه جنوب دریاچه ارومیه با بارش 300-600 میلی‌متر و از هر اقلیم 8 منطقه و از هر منطقه 3 روستا بصورت تصادفی انتخاب شد. سپس نمونه های 3 روستا از هر منطقه کاملا با یکدیگر مخلوط و در نهایت 24 نمونه برای علوفه یونجه بدست آمد که به آزمایشگاه ارسال شد. آنالیز صورت گرفته برای نمونه ها شامل: (ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی) برای ترکیبات شیمیایی و (اندازه ذرات، عامل موثر فیزیکی، فیبر موثر فیزیکی، دانسیته توده ای، ظرفیت نگهداری آب، جرم حجمی لحظه ای و ماده خشک محلول) برای خصوصیات فیزیکی بود. نتایج آنالیز ترکیبات شیمیایی نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی چین دوم یونجه در استان آذربایجان غربی تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0p<)، به استثنای ماده خشک که بین تیمار 1 با 2 و 3 تفاوت معنی ‌دار مشاهده شد (05/0p<). بیشترین میزان پروتئین و چربی خام مربوط به منطقه 2 و بیشترین میزان ماده خشک، خاکستر و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی مربوط به منطقه 1 بود. همچنین نتایج آنالیز خصوصیات فیزیکی نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ ظرفیت نگهداری آب، فیبر موثر فیزیکی و جرم حجمی لحظه ای تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0p<). از لحاظ دانسیته توده ای بین تیمار 1 و 2، از لحاظ اندازه ذرات بین 3 تیمار و از لحاظ عامل موثر فیزیکی و ماده خشک محلول بین تیمار 1 با تیمار 2 و 3 تفاوت معنی‌دار مشاهده شد (05/0p<). نتایج نشان داد که بیشترین میزان اندازه ذرات،عامل موثر فیزیکی و فیبر موثر فیزیکی مربوط به منطقه 1، بیشترین میزان دانسیته توده ای و جرم حجمی لحظه ای مربوط به منطقه 2 و بیشترین میزان ظرفیت نگهداری آب و ماده خشک محلول مربوط به منطقه 3 بود.

 

واژگان کلیدی: استان آذربایجان غربی، ترکیبات شیمیایی، خصوصیات فیزیکی، یونجه.

 

مقدمه

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...