دانلود پایان نامه:کلون سازی نمونه ی جهش یافته ی Rice nsltp2 با هدف کاهش خاصیت آنتی ژنی … |
1-6-2 -کاربرد LTP در حسگر های زیستی …………………………………………………………………………………………….17
1-7- هدف تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………………………17
1-8- ضرورت انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………..17
فصل دوم: موادوروش ها
2-1- تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده…………………………………………………………………………………………………18
2-2- مواد مصرفی و نحوه ساخت………………………………………………………………………………………………………………19
2-3- بخش آزمایشگاهی…………………………………………………………………………………………………………………………21
2-4- سویه های باکتری استفاده شده…………………………………………………………………………………………………………21
2-5- ناقل های استفاده شده………………………………………………………………………………………………………………………21
2-6-طراحی وسنتز ژن nsLTP2 برنج ایرانی……………………………………………………………………………………………..22
2-7- شرایط استریل کردن……………………………………………………………………………………………………………………….25
2-8-محیط کشت لوریا برتانی (LB)…………………………………………………………………………………………………………25
2-9- آنتی بیوتیک…………………………………………………………………………………………………………………………………26
2-10- شرایط کشت و نگهداری سویه های باکتری اشرشیا کلی………………………………………………………………………26
2-10-1- طرز تهیه استوک گلیسرول…………………………………………………………………………………………………………26
2-11- استخراج ناقل………………………………………………………………………………………………………………………………26
2-11-1- استخراج ناقل با روش لیز قلیایی……………………………………………………………………………………………………26
2-11-1-1- روش انجام استخراج ناقل با روش لیز قلیایی…………………………………………………………………………………28
2-11-2- استخراج ناقل با استفاده از کیت شرکت بیو بیسیک………………………………………………………………………….30
2-11-2-1- روش انجام استخراج ناقل با استفاده از کیت شرکت بیوبیسیک……………………………………………………….31
2-12- الکتروفورز DNA بر روی ژل آگارز………………………………………………………………………………………………32
2-12-1- مواد لازم جهت الکتروفورز DNA بر روی ژل آگارز……………………………………………………………………..32
2-12-1-1- بافر TAE…………………………………………………………………………………………………………………………..32
2-12-1-2- بافر TBE…………………………………………………………………………………………………………………………..33
2-12-1-3-تهیه ژل آگارز………………………………………………………………………………………………………………………33
2-12-1-4- نشانگر اندازه DNA…………………………………………………………………………………………………………….34
2-12-1-5-رنگ سایبر گرین………………………………………………………………………………………………………………….35
2-12-1-6- بافر بارگذاری………………………………………………………………………………………………………………………36
2-12-2- تعیین اندازه و غلظت DNA توسط الکتروفورز………………………………………………………………………………36
2-12-3- تخمین غلظت DNA با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر………………………………………………………………….36
2-13- تهیه سلول های مستعد از باکتری اشرشیاکلی با روش شیمیایی………………………………………………………………..37
2-13-1- مواد لازم………………………………………………………………………………………………………………………………..37
2-13-2- تهیه سلول مستعد………………………………………………………………………………………………………………………38
2-14- ترانسفورماسیون با روش شوک گرمایی…………………………………………………………………………………………….38
2-14-1- روش انجام ترانسفورماسیون………………………………………………………………………………………………………..39
2-15- هضم آنزیمی با آنزیم های محدود کننده…………………………………………………………………………………………..40
2-15-1- مواد لازم برای هضم آنزیمی با آنزیم های محدود کننده……………………………………………………………………40
2-15-1-1- آنزیم (Thermo scientific) XhoI…………………………………………………………………………………..42
2-15-1-2- آنزیم (Thermo Scientific) NcoI…………………………………………………………………………………..42
2-15-1-3 آنزیم BpiI (Thermo Scientific)……………………………………………………………………………………..42
2-16- خالص سازی DNA از ژل…………………………………………………………………………………………………………….42
2-16-1- مواد لازم برای خالص سازی DNA از ژل……………………………………………………………………………………43
2-16-2- روش انجام استخراج DNA از ژل………………………………………………………………………………………………43
2-17- تکنیک الحاق………………………………………………………………………………………………………………………………44
2-17-1-مواد لازم برای تکنیک الحاق……………………………………………………………………………………………………….44
2-17-2- روش انجام تکنیک الحاق…………………………………………………………………………………………………………..45
2-18- واکنش کلنی PCR……………………………………………………………………………………………………………………..45
2-18-1- روش انجام واکنش کلنی- PCR………………………………………………………………………………………………..45
2-19- تعیین توالی ژن rice-nsLTP2……………………………………………………………………………………………………..47
2-20-مطالعات بیوانفورماتیکی…………………………………………………………………………………………………………………47
2-20-1-نرم افزار ها و سرورهای مورد استفاده…………………………………………………………………………………………….47
2-20-2-برر سی توالی nsLTP2…………………………………………………………………………………………………………….48
2-20-3-بررسی هیدروفوبیسیته یnsLTP2 برنج ایرانی………………………………………………………………………………49
2-20-4-بررسی خاصیت آنتی ژنیسیتی nsLTP2 برنج ایرانی ……………………………………………………………………….50
2-20-5-Molecular Docking………………………………………………………………………………………………………….51
فصل سوم:نتایج
3-1-استخراج ناقل های pET26b و pUC57 با روش لیز قلیایی ………………………………………………………………52
3-2-نتایج هضم آنزیمی ناقل pET26b وقطعه ی nsLTP2 جهش یافته……………………………………………………….53
3-3-نتایج خالص سازی از ژل………………………………………………………………………………………………………………….54
3-4-واکنش الحاق………………………………………………………………………………………………………………………………..55
3-5-ترانسفورماسیون ناقل pET26b نوترکیب ایجاد شده…………………………………………………………………………..56
3-6-غربالگری ناقل های pET26b حاوی ژن nsLTP2 جهش یافته…………………………………………………………..57
3-6-1-واکنش کلنی-PCR…………………………………………………………………………………………………………………..57
3-6-2-نتایج استخراج ناقل های pET26b نوترکیب…………………………………………………………………………………58
3-6-3- نتایج هضم آنزیمی ناقل نوترکیب…………………………………………………………………………………………………59
3-6-4-نتایج تعیین توالی قطعه ی وارد شده به ناقل pET26b………………………………………………………………………60
3-7-نتایج بخش بیوانفورماتیک………………………………………………………………………………………………………………..61
3-7-1- بررسی ساختار اول پروتئین nsLTP2 برنج …………………………………………………………………………………..61
3-8- جهش زایی پروتئین nsLTP2 برنج ایرانی و Molecular Docking…………………………………………………67
فصل چهارم:بحث و نتیجه گیری
4-1 –کلیات…………………………………………………………………………………………………………………………………………68
4-2- مقایسهnsLTP2 و nsLTP1 ……………………………………………………………………………………………………….69
4-3- سنتز ژن جهش یافته nsLTP2 گیاه برنج ایرانی ………………………………………………………………………………….70
4-4 -همسانه سازی ژن جهش یافته ی nsltp2 برنج ایرانی……………………………………………………………………………..71
4-5- بررسی نوع وحشی و جهش یافته nsLTP2 گیاه برنج ایرانی…………………………………………………………………..71
4-6- بررسی خاصیت آنتی ژنیسیتی nsLTP2 گیاه برنج ایرانی………………………………………………………………………72
4-7- نتیجه گیری کلی…………………………………………………………………………………………………………………………….74
4-8- پیشنهادات جهت تحقیقات آینده……………………………………………………………………………………………………….75
فهرست شکل ها
عنوان صفحه
شکل1-1-تصویر شماتیک ناحیه ی کد کننده ی ژنLTP2 گیاه برنج ایرانی………………………………………………………5
شکل1-2-بررسی توالی nsLTP1 و nsLTP2 در برخی از گیاهان……………………………………………………………….5
شکل1-3-الگوی تشکیل چهار نوع پیوند دی سولفیدی در دو نوع LTP موجود در گیاه برنج………………………………6
شکل1-4-توالی و ساختار LTP1………………………………………………………………………………………………………………8
شکل 1-5-توالی و ساختار LTP2…………………………………………………………………………………………………………….9
شکل1-6-نمای کلی از وجود ساختار های ثانویه ی آلفا هلیکس در ساختار LTP1 و LTP2……………………………..9
شکل 1-7-تطابق اسید آمینه ای آلرژن های LTP……………………………………………………………………………………….12
شکل1-8-برهمکنش ترکیبات مختلف از جمله کلسترول وانواع LTP ،………………………………………………………….16
شکل2-1-دیاگرام شماتیک نقشه ی ژنتیکی pET26b………………………………………………………………………………..22
شکل 2-2-دیاگرام شماتیک نقشه ی ژنتیکی pUC57…………………………………………………………………………………23
شکل2-3-توالی ژنی طراحی شده ی nsLTP2 برنج ایرانی…………………………………………………………………………..24
شکل2-4-اندازه نمایDNA…………………………………………………………………………………………………………………..35
شکل2-5-نمایی شماتیک از واکنش ترانسفورماسیون…………………………………………………………………………………..40
شکل3-1-نتایج استخراج ناقل با کیت استخراج پلازمید شرکت بیوبیسیک……………………………………………………….53
شکل3-2-نتایج هضم آنزیمی…………………………………………………………………………………………………………………..54
شکل3-3-بررسی کیفیت قطعات استخراج شده از ژل…………………………………………………………………………………..55
شکل 3-4-نتایج تهیه ی سلول های مستعد………………………………………………………………………………………………….56
شکل3-5-نتایج ترانسفورماسیون ناقل pET26b…………………………………………………………………………………………57
شکل 3-6-نتیجه ی کلونی- PCR ………………………………………………………………………………………………………..58
شکل 3-7-استخراج ناقل pET26b نوترکیب……………………………………………………………………………………………59
شکل3-8-بررسی هضم آنزیمی ناقل نوترکیب…………………………………………………………………………………………….60
شکل3-9-نتیجه ی توالی یابی جهش های F39A و L28A ……………………………………………………………………..61
شکل3-10-بخش های غشاء گذر و هیدروفوب پروتئین nsLTP2 با روش TMHMM………………………………….63
شکل3-11-نواحی هیدروفوب توالی پروتئینی nsLTP2 با روش Sliding Widow……………………………………….64
شکل 3-12-. میانگین میزان آنتی ژنیسیته ی آمینو اسید های توالی پروتئینی nsLTP2 در حالت طبیعی………….65
شکل3-13- میانگین میزان آنتی ژنیسیته ی آمینو اسید های توالی پروتئینی nsLTP2 در توالی جهش یافته………………….65
شکل3-14- ساختار شیمیایی LysoPC14 ……………………………………………………………………………………………..67
فهرست جدول ها
عنوان صفحه
جدول1-1- ساختار های LTP1 بررسی شده به وسیله ی NMR و کریستالوگرافی اشعه ی X……………………………7
جدول 2-1-تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده……………………………………………………………………………………….19
جدول2-2- فهرست مواد مورد استفاده……………………………………………………………………………………………………..20
جدول 2-3- ترکیبات محیط کشت LB…………………………………………………………………………………………………….25
جدول2-4- مواد لازم برای ساخت محلول I استخراج ناقل……………………………………………………………………………27
جدول 2-5-مواد لازم برای ساخت محلول II استخراج ناقل…………………………………………………………………………..27
جدول 2-6-مواد لازم برای ساخت محلول III استخراج ناقل……………………………………………………………………….28
جدول 2-7-مواد لازم برای ساخت محلول TE…………………………………………………………………………………………..28
جدول 2-8-محتویات کیت استخراج ناقل بیوبیسیک……………………………………………………………………………………30
جدول 2-9 مواد لازم برای ساخت بافر TAE10X…………………………………………………………………………………….32
جدول2-10- مواد لازم برای ساخت بافر TBE10X…………………………………………………………………………………..33
جدول 2-11-ترکیب بافر بارگذاری 6X……………………………………………………………………………………………………36
جدول 2-12- مواد لازم جهت تهیه سلول مستعد………………………………………………………………………………………….37
جدول 2-13-غلظت آنتی بیوتیک برای انتخاب سویه ی مقاوم……………………………………………………………………….39
جدول 2-14-ترکیبات لازم برای واکنش هضم آنزیمی دوگانه ب برای ناقل pET26b…………………………………….41
جدول2-15-ترکیبات لازم برای واکنش هضم آنزیمی دوگانه برای ناقل pUC57 …………………………………………..41
جدول 2-16-محتویات کیت استخراج DNA از ژل بیونیر……………………………………………………………………………43
جدول 2-17-ترکیبات لازم برای واکنش اتصال با استفاده از ناقل pET26b……………………………………………………45
جدول2-18-مواد مورد نیاز برای PCR…………………………………………………………………………………………………….46
جدول 2-19-برنامه ی زمانی و دمایی واکنش کلنی PCR……………………………………………………………………………47
جدول2-20-نرم افزار ها و سرورهای مورد استفاده……………………………………………………………………………………….48
جدول 2-21-میزان هیدروفوبیسیته ی هر آمینو اسید……………………………………………………………………………………..49
جدول2-22-پارامتر های تنظیم شده در زمان Docking……………………………………………………………………………..51
جدول3-1- ویژگی های فیزیکو شیمیایی nsLTP2 برنج ایرانی…………………………………………………………………..62
جدول 3-2-موتیف ها و محل قرار گیری آن ها روی توالی nsLTP2 برنج ایرانی……………………………………………63
جدول 3-3-نواحی آنتی ژن توالی پروتئینی nsLTP2 برنج ایرانی………………………………………………………………..64
جدول 3-4-نواحی آنتی ژنیک موجود در توالی nsLTP2 برنج ایرانی که با MHC-II واکنش می دهد……………66
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 05:39:00 ب.ظ ]
|