پایان نامه ارشد:بررسی میزان بار میکروبی گوشتهای بستهبندی شده قرمز و سفید در سطح تهران … |
1-5-1 عوارض جانبی تتراسایکلینها 11
1-5-2 عوارض جانبی کلرامفنیکل.. 13
1-5-3 عوارض جانبی پنیسیلین.. 15
فصل 2 مروری بر تحقیقات انجام شده 17
فصل 3 مواد و روشهای استفاده شده 21
3-1 مواد. 21
3-1-1 مواد و محلولها مصرفی.. 21
3-1-2 کیتهای مصرفی.. 22
3-1-3 تجهیزات مورد استفاده 25
3-2 روش اریمونواسی.. 26
3-2-1 بررسی باقیمانده تتراسایکلینها با روش ایمونواسی.. 26
3-2-2 بررسی باقیمانده کلرامفنیکل با روش ایمونواسی.. 29
3-2-3 بررسی باقیمانده پنیسیلین.. 31
3-3 روش کوروماتوگرافی مایع.. 32
3-3-1 فاز متحرك… 33
3-3-2 پمپ… 34
3-3-3 انژكتور (محل تزریق). 35
3-3-4 ستون. 36
3-3-5 بررسی باقیمانده آنتیبیوتیکها با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. 40
3-4 جداسازی باکتریهای سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس… 42
3-4-1 آمادهسازی نمونه گوشت قرمز و سفید. 42
3-4-2 شمارش استافیلوکوکهای کواگولاز مثبت در نمونه گوشت سفید وقرمز. 42
3-4-3 جداسازی سالمونلا در نمونه گوشت سفید و قرمز. 43
فصل 4 نتایج به دست آمده و بحث… 52
4-1 نتایج.. 52
4-1-1 نتایج به دست آمده با روش کروماتوگرافی مایع.. 52
4-1-2 نتایج آزمونهای میکروبی گوشت قرمز و سفید. 67
4-1-3 نتایج به دست آمده با روش ایمونواسی.. 71
4-1-4 نتایج به دست آمده توسط کیت جستجوگر پنیسیلین: 93
4-2 بحث… 93
فصل 5 نتیجهگیری.. 97
5-1 پیشنهادات… 99
منابع و مراجع.. 101
فهرست جدولها
جدول 3‑1: حلالهای متداول برای فاز متحرك در HPLC.. 36
جدول 3‑2: فازهای ساكن HPLC و كاربردهای رایج آنها 39
جدول 3‑3: ستونهای فاز برگشتی رایج و میزان قطبیت نسبی آنها 40
جدول 3‑4: طول و قطر داخلی ستون. 41
جدول 3‑5: تفسیر محیط TSI بر اساس عمق محیط.. 46
جدول 3‑6: تقسیر محیط TSI بر اساس سطح مایل محیط.. 46
جدول 3‑7: مشخصات سالمونلاها از نظر واکنشهای بیوشیمیایی.. 48
جدول 4‑1: نتایج باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه شیر (ppb) 58
جدول 4‑2: نتایج باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه شیر (ppb) 59
جدول 4‑3: نتایج باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه شیر (ppb) 60
جدول 4‑4: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ppb) 61
جدول 4‑5: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ppb) 62
جدول 4‑6: باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ppb) 63
جدول 4‑7: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ppb) 64
جدول 4‑8: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ppb) 65
جدول 4‑9: باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ppb) 66
جدول 4‑10: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ppb) 67
جدول 4‑11: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ppb) 68
جدول 4‑12: باقیمانده پنیسیلین جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ppb) 69
جدول 4‑13: نتیجه جداسازی باکتری سالمونلا از 10 نمونه گوشت بستهبندی قرمز. 70
جدول 4‑14: جداسازی باکتری اشرشیاکلی از 10 نمونه گوشت بستهبندی قرمز. 71
جدول 4‑15: نتیجه جداسازی باکتری سالمونلا از 10 نمونه گوشت بستهبندی سفید. 71
جدول 4‑16: جداسازی باکتری اشرشیاکلی از 10 نمونه گوشت بستهبندی سفید. 72
جدول 4‑17: باکتری استافیلوکوک اورئوس کواگولاز مثبت از 10 نمونه گوشت بستهبندی سفید. 72
فهرست شکلها
شکل 1‑1: فرمول ساختاری تتراسایکلین.. 8
شکل 1‑2: فرمول ساختاری اکسیتتراسایکلین.. 8
شکل 1‑3: فرمول ساختاری پنیسیلین.. 9
شکل 1‑4: فرمول ساختاری کلرامفنیکل. 9
شکل 4‑1: کروماتوگرام تزریق مسققیم محلولهای مادر پنیسیلین.. 54
شکل 4‑2: کروماتوگرام تزریق مسققیم محلولهای مادر کلرامفنیکل. 54
شکل 4‑3: کروماتوگرام تزریق مسققیم محلولهای مادر تتراسایکلین.. 55
شکل 4‑4: کروماتوگرام پنیسیلین در نمونههای گوشت سفید. 55
شکل 4‑5: کروماتوگرام تتراسایکلین در نمونههای گوشت سفید. 56
شکل 4‑6: کروماتوگرام کلرامفنیکل در نمونههای گوشت سفید. 56
شکل 4‑7: کروماتو گرام پنیسیلین در نمونههای گوشت قرمز. 57
شکل 4‑8: کروماتوگرام تتراسایکلینها در نمونههای گوشت قرمز. 57
شکل 4‑9: کروماتوگرام کلرامفنیکل در نمونههای گوشت قرمز. 58
شکل 4‑10: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه شیر (ng/ml) 73
شکل 4‑11: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ng/ml) 76
شکل 4‑12: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز (ng/ml) 79
شکل 4‑13: باقیمانده تتراسایکلین جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ng/ml) 82
شکل 4‑14: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه شیر (ng/ml) 85
شکل 4‑15: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه تخم مرغ (ng/ml) 87
شکل 4‑16: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت سفید (ng/ml) 90
شکل 4‑17: باقیمانده کلرامفنیکل جدا شده در 15 نمونه گوشت قرمز(ng/ml) 93
شکل 5‑1: درصد نمونههای دارای باقیمانده کلرامفنیکل بیش از حد مجاز در دو روش تست.. 99
شکل 5‑2: درصد میانگین میزان باقیمانده تتراسایکلین نسبت به حد مجاز. 100
شکل 5‑3: درصد میانگین میزان باقیمانده پنیسیلین نسبت به حد مجاز در تست HPCL.. 100
چکیده
این مطالعه بر روی 4 ماده غذایی مورد مصرف مردم انجام شد که شامل شیر، گوشت قرمز و سفید بستهبندی و تخم مرغ بود. از هر کدام از این مواد تعداد 15 نمونه از مناطق مختلف تهران در شهریور ماه 1391 جمعآوری شد. این نمونهها برای بررسی 4 آنتیبیوتیک تتراسایکلین، اکسیتتراسایکلین، پنیسیلین و کلرامفنیکل با روش کروماتوگرافی مایع و ایمونواسی انتخاب شدند.
در روش HPLC از ستون C18 و فاز متحرک (1 mil/min) که شامل استات آمونیوم، اسید استیک و متانول بود، استفاده شد. در روش آزمون الایزا از کیتهای تشخیصی proximal استفاده شد. همچنین از کیت explore برای تشخیص حضور یا عدم حضور پنیسیلین به استفاده شد. تمامی نمونههای مورد آزمایش با روش HPLC باقیمانده دارویی کمتر از حد مجازهای تعیین شده نشان دادند به غیر از آنتیبیوتیک کلرامفنیکل که بالاتر از حد مجاز بود. این نتیجه در مورد آزمون الایزا نیز صادق بود. لازم به ذکر است که در بعضی از نمونههای شیر و تخم مرغ که به روش ایمونواسی اندازهگیری شدند، نتایج حاصل کمتر از حد تشخیص کیت بود که با HPLC به طور دقیق اندازهگیری شد. کیت جستجوگر پنیسیلین نشان از عدم حضور پنیسیلین در تمامی نمونهها داشت. میزان بار میکروبی 3 باکتری سالمونلا و اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس کواگولاز مثبت در گوشتهای بستهبندی بررسی شدند که سالمونلا در تمامی آنها منفی ولی باکتری اشرشیاکلی در تعدادی از نمونهها بیشتر از حد مجاز تعیین شده بود. استافیلوکوکهای جدا شده از گوشتهای مرغ نیز کمتر از حد مجاز تعیین شده بود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-10-09] [ 05:17:00 ب.ظ ]
|