1-1-8-2.کاتالاز……………………………………………………………………………………………………. 11

 

1-1-8-3.گلوتاتیون پراکسیداز(GSH)………………………………………………………………………. 11

 

1-1-9. پلی فنول…………………………………………………………………………………………………… 12

 

1-1-9-1-گروه های اصلی ترکیبات فنولی………………………………………………………………….. 13

 

1-1-10. فلاونوئیدها……………………………………………………………………………………………… 13

 

1-1-10-1.خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها……………………………………………………………… 13

 

1-1-10-2. شیمی گیاه فلاونوئیدها……………………………………………………………………………. 15

 

1-1-10-3. آپیژنین……………………………………………………………………………………………….. 16

 

1-1-10-4. فلاوونوئید ها معمولا به روش های زیر عمل می کنند…………………………………….. 16

 

1-1-10-5. فارماکودینامی فلاونوئیدها……………………………………………………………………….. 17

 

1-1-10-6. جهش زایی و سمیّت ژنی مصرف زیاد فلاونوئیدها……………………………………….. 17

 

1-1-11. رادیکال های آزاد……………………………………………………………………………………… 18

 

1-1-11-1. استرس اکسیداتیو………………………………………………………………………………….. 18

 

1-1-11-2. واکنش های رادیکال های آزاد………………………………………………………………….. 20

 

1-1-11-3. تقسیم بندی انواع رادیکال های آزاد…………………………………………………………… 21

 

1-1-11-4. انواع گونه های رادیکالی اکسیژن و نیتروژن…………………………………………………. 22

 

1-1-11-5. روش های مختلف تولید گونه های اکسیژن و نیتروژن……………………………………. 22

 

1-1-11-6. اثر رادیکال های آزاد بر روی چربی ها………………………………………………………. 23

 

1-1-11-7. سیستم های مقابله با آسیب رادیکال های آزاد………………………………………………. 23

 

1-2. کبد………………………………………………………………………………………………………………. 24

 

1-2-1. ساختمان کبد……………………………………………………………………………………………… 24

 

1-2-2. تشریح و آناتومی کبد……………………………………………………………………………………. 25

 

1-2-3. بافت شناسی کبد…………………………………………………………………………………………. 27

 

1-2-4. سلول های كبدی………………………………………………………………………………………….. 27

 

1-2-5. نقش سیستم لنفاوی در عملکرد کبد…………………………………………………………………. 30

 

1-2-6. ترمیم بافت در کبد افراد بزرگسال……………………………………………………………………. 31

 

1-2-7. اعمال ترشّحی و دفع كبد……………………………………………………………………………….. 31

 

1-2-7-1. متابولیسم و دفع گزنوبیوتیک ها…………………………………………………………………… 32

 

1-2-8. متابولیسم کربوهیدرات ها………………………………………………………………………………. 33

 

1-2-9. متابولیسم لیپید ها………………………………………………………………………………………… 34

 

1-2-10. اختلال هموستاز در بیماری های کبدی…………………………………………………………… 35

 

1-2-10-1. آنزیم های رها شده از بافت کبدی بیمار……………………………………………………… 36

 

1-2-10-2. ویژگی بافتی………………………………………………………………………………………… 37

 

1-2-10-3. توزیع داخل سلولی آنزیم ها……………………………………………………………………. 38

 

1-2-10-4. فعایت نسبی در کبد و پلاسما………………………………………………………………….. 38

 

1-2-10-4. مکانیسم آزاد سازی……………………………………………………………………………….. 39

 

1-2-10-5. سرعت پاکسازی آنزیم ها از پلاسما…………………………………………………………… 40

 

1-2-11. انواع بیماری های کبد………………………………………………………………………………….. 40

 

1-2-11-1. مکانیسم ها و الگو های آسیب………………………………………………………………….. 41

 

1-2-12. آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) (GPT) (SGPT) (ALAT)……………………… 42

 

1-2-13. آنزیم آسپارات آمینوترانسفراز (AST)…………………………………………………………….. 43

 

1-2-14. آنزیم الكالین فسفاتاز (ALP)……………………………………………………………………….. 44

 

1-2-15. پروتئین تام……………………………………………………………………………………………….. 46

 

1-2-15-1. میزان پروتئین های خون……………………………………………………………………………. 46

 

1-2-16. اندازه گیری آلبومین پلاسما……………………………………………………………………………. 48

 

1-2-17. بیلی روبین پلاسما………………………………………………………………………………………. 48

 

1-2-17-1. بیلی روبین و انواع آن………………………………………………………………………………. 49

 

1-2-18. وظایف عملی پروتئین های پلاسما…………………………………………………………………. 49

 

1-2-19. ساخت پروتئین های پلاسما………………………………………………………………………….. 50

 

1-2-20. ازت اوره خون…………………………………………………………………………………………. 51

 

1-2-21. کراتینین………………………………………………………………………………………………….. 51

 

1-3. تتراکلرید کربن و سمّیت آن……………………………………………………………………………….. 53

 

1-3-1. مکانیسم ها ی فعال سازی متابولیکی تتراکلرید کربن…………………………………………….. 54

پایان نامه و مقاله

 

 

1-3-2. پراکسیداسیون چربی ها…………………………………………………………………………………. 56

 

1-3-3. نقص در ساخت پروتئین………………………………………………………………………………. 57

 

1-3-4. به هم خوردن تعادل کلسیم……………………………………………………………………………. 57

 

فصل دوم: مواد و روش ها

 

2-1. دستگاه‌ها و لوازم و تجهیزات مورد استفاده…………………………………………………………….. 60

 

2-2. تركیبات شیمیایی و مواد مصرفی…………………………………………………………………………. 61

 

2-3.دستگاه پرکولاتور……………………………………………………………………………………………………………62

 

2-4. روش تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس…………………………………………………………….. 63

 

2-5. حیوانات مورد استفاده و نحوة ‌نگهداری آنها…………………………………………………………… 65

 

2-6. گروه بندی حیوانات…………………………………………………………………………………………. 66

 

2-7. روش دادن عصاره…………………………………………………………………………………………… 68

 

2-8. روش تجویز دارو……………………………………………………………………………………………. 68

 

2-9. خونگیری از قلب …………………………………………………………………………………………… 69

 

2-10. روش تعیین فعالیت آنزیم آسپارتات آمنیوترانسفراز (AST/GOT) و آنزیم الانین آمینوترانسفراز (GPT/ALT)……………… 70

 

2-11. روش تعیین فعالیت آنزیم الكالین فسفاتاز (ALP)……………………………………………….. 71

 

2-12. روش تعیین میزان ‌ آلبومین و بیلی روبین در سرم خون………………………………………….. 71

 

2-12. روشهای تجزیه و تحلیل آماری………………………………………………………………………… 73

 

فصل سوم: نتایج

 

3-1. نتایج مربوط به غلظت آنزیم  AST در گروه های آزمایشی………………………………………. 75

 

3-2. نتایج مربوط به غلظت آنزیم  ALT در گروه های آزمایشی………………………………………. 78

 

3-3. نتایج مربوط به غلظت آلکالین فسفاتاز در گروه های آزمایشی……………………………………. 82

 

3-4. نتایج مربوط به غلظت آلبومین در گروه های آزمایشی………………………………………………. 85

 

3-5. نتایج مربوط به غلظت بیلی روبین توتال (T.Billi) در گروه های آزمایشی…………………… 88

 

3-6. نتایج مربوط به غلظت بیلی روبین مستقیم (D.Billi) در گروه های آزمایشی………………… 91

 

3-7. مقایسه نتایج مربوط به  وزن موشهای صحرایی در پایان آزمایش در گروه های آزمایشی…… 93

 

فصل چهارم: بحث و نتیجه گیری

 

4-1. بحث……………………………………………………………………………………………………………. 98

 

4-2. نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………….. 107

 

4-3.پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………. 108

 

فهرست منابع

 

منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………………. 110

 

منابع لاتین………………………………………………………………………………………………………………………….112

 

Abstract…………………………………………………………………………………………………………. 122

 

فهرست جداول

 

جدول2 -1: گروه بندی نمونه ها بر اساس مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس و تتراکلرید کربن…………………………………….. 66

 

جدول 3-1 مقایسه میانگین غلظت آنزیم AST در گروه کنترل و شاهد………………………………………..76

 

جدول 3-2: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیروالکلی گیاه کرفس بر میزان غلظت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز……………………………….. 77

 

جدول 3-3 : مقایسه میانگین غلظت آنزیم ALT در گروه کنترل و شاهد……………………………………..79

 

جدول3-4: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصارههیدروالکلی گیاه کرفس بر میزان غلظت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز  80

 

جدول 3-5: مقایسه میانگین غلظت آنزیم آلکالین فسفاتاز در گروه کنترل و شاهد…………………………82

 

جدول 3-6: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان غلظت آنزیم آلکالین فسفاتاز…………………………….. …..83

 

جدول 3-7: مقایسه میانگین غلظت آلبومین در گروه کنترل و شاهد…………………………………………….85

 

جدول 3-8: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان غلظت آلبومین   86

 

جدول 3-9: مقایسه میانگین غلظت بیلی روبین توتال در گروه کنترل و شاهد………………………………..88

 

جدول3-10: اثر تزریق درن صفاقی(IP) عصاره هیدروالکی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان غلظت بیلی روبین توتال……………………… 89

 

جدول 3-11: مقایسه میانگین غلظت بیلی روبین مستقیم در گروه کنترل و شاهد…………………………..91

 

جدول3-12: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان بیلی روبین مستقیم………………………… 92

 

جدول 3-13: مقایسه میانگین وزن موش های صحرایی در گروه کنترل و شاهد……………………………94

 

جدول3-14: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان وزن………………………… 95

 

فهرست نمودارها

 

نمودار (3-1): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم AST در گروه کنترل و شاهد…………………………76

 

نمودار (3-2): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم AST……………………………………………….. …………78

 

نمودار(3-3): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم ALT در گروه کنترل و شاهد………………………….80

 

نمودار (3-4): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم ALT ……………………………………………………….81

 

نمودار(3-5): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم ALP در گروه کنترل و شاهد……………………….83

 

نمودار (3-6): نتایج مربوط به میانگین غلظت آلکالین فسفاتاز ………………………………………………………84

 

نمودار(3-7): نتایج مربوط به میانگین غلظت آلبومین در گروه کنترل و شاهد…………………………………86

 

نمودار (3-8): نتایج مربوط به میانگین غلظت آلبومین …………………………………………………………………87

 

نمودار(3-9): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین توتال  در گروه کنترل و شاهد………………….89

 

نمودار (3-10): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین توتال …………………………………………………90

 

نمودار(3-11): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین مستقیم  در گروه کنترل و شاهد……………..92

 

نمودار (3-12): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین مستقیم ……………………………………………….93

 

نمودار(3-13): نتایج مربوط به میانگین وزن موش های صحرایی  در گروه کنترل و شاهد……………..95

 

نمودار (3-14): نتایج مربوط به میانگین وزن موش های صحرایی در پایان آزمایش………………………..       96

 

فهرست شکل ها

 

شکل (1-1): گیاه کرفس………………………………………………………………………………………………………………… 7

 

شکل (1-2-): ساختار فلاونوئیدها…………………………………………………………………………………………..  16

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...